Happy-Oma-Opa.be

Martinique: de perfecte plek voor gezinsvakanties

Het bloemeneiland Martinique, is één van de eilanden van West-Indië, het is een perfecte bestemming voor gezinnen. De witte zandstranden, maar ook de bergen met prachtige wandelingen zijn de belangrijkste attracties van dit eiland voor kinderen en actieve ouders.

Martinique in het kort:

 • Politiek stelsel: presidentieel
 • Talen: Frans en Creools
 • Valuta : Euro
 • Kosten van levensonderhoud : hoger dan België

 

Klimaat:

Martinique geniet van zon, regen, gezonde lucht, warme schemeringen en zwoele nachten: het is een geweldige plek om te wonen. U zult zelfs horen over een eeuwige zomer, wat de regelmatige uittocht verklaart van “metros” die alles achterlaten om van dit milde klimaat te genieten. De zee is warm: van juli tot oktober kan de temperatuur meer dan 28°C bedragen en tijdens het droge seizoen zakt de temperatuur niet onder de 26°C. De nacht valt vroeg: het hele jaar door komt de zon op tussen 5 en 6 uur ’s morgens en gaat onder tussen 5.30 en 6.30 uur ’s avonds.

 

De gastronomie:

De gastronomie van Martinique is net als de cultuur en de bevolking van het eiland : divers! Als er iets is dat Martinique van het Franse moederland heeft geërfd, dan is het wel de liefde voor goede producten en een verfijnde gastronomie. Profiteer van uw verblijf op Martinique om de lokale keuken te proeven en de finesse van de Creoolse smaken te ontdekken. Colombo, ti-punch, conch, zee-egels, soepen, exotische vruchtensappen… !

 

Activiteiten om met de familie te doen:

 • De Balata Garden: Alle paradijzen zijn tuinen en het is geen toeval dat tijdens een bezoek aan de Balata Garden, de magie van de plaats de bezoekers verbazingwekkende gevoelens bezorgt. Het is in 1982 dat Jean-Philippe Thoze, tuinbouwer, landschapsarchitect en kunstenaar in hart en nieren, terugkeert naar de sporen van zijn jeugd in het Creoolse huis van zijn grootouders. Van daaruit werd een passie voor plantkunde geboren die hem naar de vier hoeken van de wereld zou leiden. De tuin, georganiseerd rond het familiehuis met zijn typisch Creoolse architectuur, is het resultaat van een perfecte alchemie tussen een terugkeer naar zijn wortels en een atypische kunstenaar.

 

 • Bezoek de dierentuin van Martinique: in de betoverende omgeving van het oudste huis van Martinique kunt u nu de dierentuin van Martinique ontdekken! Apen, jaguars, poema’s, lorrikieten, grote miereneters, wasberen… en honderden anderen, reeds aanwezig of gepland, bevolken deze plaatsen voor uw grootste plezier. Midden in de gerestaureerde overblijfselen van de Latouche-woning uit 1643 kan de bezoeker een educatief parcours afleggen om de dieren te ontdekken en met ze in interactie te treden, zoals in een van de dompelvolières van de dierentuin. Ongeveer 1u30 wandelen, niet te missen door de familie.

 

 • Het ilet chancel en zijn leguanen: het is het grootste ilet van Martinique, het baadt in de Atlantische Oceaan! Het is alleen bereikbaar per boot of kajak. Het is voorzien van verschillende kleine inhammen met wit zand en een witte bodem in de buurt. Zeldzame leguanen, en andere schatten zijn te ontdekken op dit kleine eiland Martinique.

 

Maritieme exploratie :

 • Dolfijnen zien:
  Bijna 20 soorten walvisachtigen kunnen op Martinique worden waargenomen, waaronder verschillende soorten dolfijnen. Ze zijn allemaal beschermd: het is dus verboden om met ze te zwemmen. Er zijn echter verschillende observatiepunten die u kunt ontdekken door een excursie met professionals te boeken. Sommige soorten leven het hele jaar door aan de Caribische kust, terwijl andere slechts op doorreis zijn om zich te voeden of voort te planten. 

 

 • Snorkelen:
  Martinique, gelegen in de Caraïbische boog, is de perfecte plaats om te leren snorkelen. Het Bloemeneiland biedt de beste plaatsen om de onderwaterfauna en -flora te observeren, vooral de groene schildpadden die de laatste jaren zijn teruggekeerd. Je hoeft geen uitstekende zwemmer of snorkelaar te zijn, je kunt snorkelen op elk niveau en zelfs op elke leeftijd. Maar daarvoor is het nodig de plekken te kennen die overeenkomen met het niveau.

 

 • Aquabulle:
  Onderweg, op de Caraïbische Zee om de koraalriffen van Martinique te ontdekken, aan boord van een boot met onderwaterzicht. Een echt aquarium, het geklimatiseerde zichtcompartiment onthult voor uw ogen het schitterende schouwspel van de onderwaterwereld. Een excursie die jong en oud zal bekoren.

 

Natuur escapade :

 • De slavensavanne: in een park van 3 hectare is 400 jaar geschiedenis van Martinique te ontdekken: reconstructie van een indiaans dorp, bezoek aan de Rue Case-Nègres ter illustratie van de leefwijze van de slaven in de woningen, en tenslotte de leefwijze van de bewoners van het platteland na de afschaffing tot 1960.
  25 traditionele hutten, 26 tweetalige panelen, een Creoolse tuin en een medicinale tuin zijn te ontdekken tijdens uw bezoek.

 

 • Ajoupa-Bouillon : aan de voet van de Mont Pelée, staat bekend om de kleurrijke bloemen die dit kleine dorp sieren en om zijn rivierkreeftkwekerij. In de buurt van het dorp zijn enkele interessante activiteiten te doen, zoals Les Ombrages, een botanisch pad door het regenwoud langs een weelderig ravijn en de Gorges de la Falaise, een opeenvolging van kleine kloven langs de gelijknamige rivier, die leiden naar een prachtige waterval.

 

 • Montagne Pelée: een actieve vulkaan, is op 8 mei 1902 uitgebarsten, waarbij de stad Saint-Pierre werd verwoest en duizenden mensen omkwamen. De vulkaan is momenteel in een rustige fase en men kan naar de top wandelen en op heldere dagen genieten van een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan en de omliggende bergen. Een geasfalteerde weg vanuit Le Morne-Rouge brengt u twee kilometer naar het beginpunt van het pad. Wandelingen in de vroege ochtend worden meestal beloond met minder bewolking, waardoor u de beste uitzichten op de omgeving krijgt.

Ons advies voor vertrek: 

Er is geen verplichte vaccinatie. Vergeet niet om muggenspray en zonnecrème (50 SPF+) mee te nemen.

 

 

Bron : VoyageMartinique.fr

Een paar foto's om u te laten dromen...

Previous
Next
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?