Happy-Oma-Opa.be

Een directe vlucht naar Curaçao met de familie!

Curaçao, gelegen in het Caribisch gebied, ongeveer 66 km van Venezuela, is een eiland dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Een voormalig trefpunt van piraten, het is amper meer dan 60 km lang. Ondanks zijn omvang ontbreekt het dit eiland niet aan troeven. In de vele kleine baaien zijn prachtige witte zandstranden waar de helderheid van het water zwemmen aanmoedigt. U kunt loungen op Kenepa Beach of zwemmen in het kristalheldere turkooisblauwe water van Cas Abao, een strand omzoomd met prachtige cactussen. Het eiland Curaçao heeft een uitbundige natuur en kleurrijke huizen die je meteen aan snoep doen denken.

Curaçao in het kort:

 • Politiek regime: monarchie (Holland)
 • Talen: Papiaments, Nederlands, Spaans en Engels
 • Munteenheid: de gulden (of gulden), maar het is ook mogelijk om Amerikaans geld te gebruiken
 • Kosten van levensonderhoud: hoger dan in België

Weer :

Curaçao ligt buiten de orkaangordel. Warm en zonnig klimaat het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 27 ° C (ongeveer 80 F). De passaatwinden waaien constant uit het oosten en trekken weer aan in de lentemaanden. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 570 mm (22 inch).

 

Gastronomie:

Soms komen de grootste wonderen van een land op ons bord! Zorg ervoor dat u ten volle geniet van de lokale keuken, waarvan de vrolijke mix van smaken zijn oorsprong vindt in de multiculturele geschiedenis van het eiland. Suggesties nodig? Probeer de keshi yena, een specialiteit die bestaat uit met vlees gevulde Goudse en Edammer kaasballetjes, kadushi (cactus) soep, een wondermiddel van vis en zeevruchten, maar ook Nederlandse specialiteiten zoals oliebollen en poffertjes (kleine gevulde pannenkoeken). )! Kies voor een nog meer lokale ervaring voor een bord Truk’i Pan, de streetfoodtrucks in Curacao-stijl! Pro tip: je kunt Curaçao niet bezoeken zonder de gelijknamige likeur te proeven! Ontdek hoe de beroemde blauworanje curacao wordt gemaakt tijdens een rondleiding door de distilleerderij Landhuis Chobolobo.

 

Familie activiteiten:

 • Punda: Het stadscentrum, met zijn unieke architectuur en de toegang tot de haven, is aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. U kunt urenlang slenteren op een van de terrassen in de buurt van de haven, kijken naar de boten die er in- en uitstappen of een bezoek brengen aan de verschillende winkels. Hier kunt u de beroemde Handelskade-gevel bewonderen die simpelweg een van de mooiste uitzichten op het eiland Curaçao is. Harborfront Street is bezaaid met veelkleurige 18e-eeuwse gebouwen. Tegenwoordig zijn er verschillende winkels, appartementen en galeries.

 

 • Otrobanda: een historisch zeer belangrijke regio van de hoofdstad Willemstad. Of het nu overdag of ’s avonds is, het is erg prettig om daar een wandeling te maken. We vinden daar met name het Riffort Village als een plek die de hele dag door muziek wordt geanimeerd en waar je elke avond een band vindt. Deze locatie heeft dure warenhuizen en een prachtig casino in het Renaissance Hotel. Er zijn diverse zeer leuke restaurants en bars waar het goed toeven is tijdens uw vakantie.

Maritieme exploratie :

 • Stranden: Het eiland Curaçao heeft vele natuurlijke en paradijselijke stranden! De populairste zijn zonder twijfel Cas Abou, Mambo Beach en Jan Thiel. U moet zich echter ook in de minder bekende hoekjes wagen om de echte juweeltjes van het land te ontdekken. Geniet van het kristalheldere water en het ongerepte zand bij Playa Lagun waar u kunt kijken naar de vissers die hun vis verkopen, Kenepa Beach waar u prachtige kliffen kunt zien en Playa Santa Cruz om te BBQ-en met de lokale bevolking in een feestelijke sfeer.

 

 • Duiken: Bergen en wonderen wachten op duikers van alle soorten onder de golven! In het altijd warme water van de regio is het fenomenaal snorkelen en duiken, vooral in het zuidwesten van het eiland. Bewonder het paddenstoelvormige koraal van Playa Kalki, bezoek kreeften en schildpadden in Porto Marie of duik naar het kleurrijke onderwaterleven in Snake Bay.

 

 • Curaçao Marine Aquarium: Om de wonderen van de diepzee te ontdekken en interactieve ontmoetingen met een verscheidenheid aan zeedieren af te ronden, biedt het Curaçao Marine Aquarium het complete pakket! Laat u verbazen door de kleuren van het Curaçaose zeeleven zonder ooit nat te worden tijdens onze Ocean Lens-ervaring, krijg een kusje op de wang van een zeeleeuw tijdens onze Sea Lion Encounter, ervaar de opwinding van het voeren van haaien tijdens onze Animal Encounter, of ontmoet, begroet en voer de Caribische onderwaterwereld in het Curaçao Marine Aquarium.

 

 • Dolphin Academy: Ontdek dolfijnen in hun natuurlijke omgeving! Dolphin Academy biedt onvergetelijke ervaringen voor jong en oud. Ontmoet, zwem of duik met een dolfijn in hun natuurlijke lagune of in de open zee.

 

Natuur uitje:

 • Christoffel Nationaal Park: Christoffel Nationaal Park is het grootste park op Curaçao en een must-see. Het park heeft een rijke variëteit aan lokale vegetatie en dieren. Natuurliefhebbers vinden hier een park vol vogels en planten die elders op het eiland misschien moeilijk te zien zijn en het uitzicht vanaf de top van de berg is gewoonweg ongelooflijk. Deze berg is de hoogste berg van het eiland en heeft een hoogte van 372 meter. U vindt er een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Het is niet ongewoon om geiten te zien op de flanken van de berg niet ver van u vandaan. De klim is vrij gemakkelijk en het uitzicht is adembenemend!

 

 • Buggy Adventures: Je besteedt ongeveer 2,5 uur van je dag aan het rondrijden langs de kust van Curacao terwijl je modderig wordt en racet met je buurman! De tour eindigt met een bezoek aan een struisvogelboerderij. Maak tijd om te stoppen bij Flamingo Sanctuary Sint Willibrordus wanneer u een wandeling maakt aan de westkant van het eiland om een aantal prachtige flamingo’s te zien. De vroege ochtend en zonsondergang zijn de beste momenten van de dag om deze majestueuze vogels te zien.

 

 • Klein Curaçao: Dit onbewoonde eiland ligt op 28 km van Curaçao en wordt gekenmerkt door sprankelend wit zand, kristalblauw water, diverse wilde dieren en stralende zonneschijn. U kunt een mooie vuurtoren en een verlaten scheepswrak bekijken, zwemmen met schildpadden en zonnebaden terwijl u geniet van de rust en stilte van dit paradijselijke eiland.

 

Ons advies voor u vertrekt:

Alle buitenlandse bezoekers die op Curacao aankomen, moeten een immigratieformulier invullen dat de Embarkation Card of ED Card wordt genoemd. Het kan voor vertrek online worden gedaan en vervolgens worden afgedrukt om bij aankomst te worden voorgelegd, wat de wachttijd bij immigratie aanzienlijk verkort. De ED-kaart is gratis.

 

Bron : orangesmile.com

Enkele foto's om u te doen dromen...

Previous
Next
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?