Happy-Oma-Opa.be

Ontdek Guadeloupe met de hele familie !

Bonvini a Gwadloup! (Welkom in Guadeloupe)! Guadeloupe dankt zijn naam aan Christoffel Columbus die het ontdekte na zijn reis naar de Nieuwe Wereld. Guadeloupe, bekend om zijn zouk en rum, is een verbazingwekkend gevarieerd eiland. Jong en oud zullen  voor de charme van dit eiland vallen, zij die gelegen is in de zuidelijke Caraïbische Zee!

Guadeloupe in het kort :

 • Politiek stelsel: presidentieel
 • Talen: Frans en Creools
 • Valuta : Euro
 • Kosten van levensonderhoud : hoger dan België

Klimaat:

Guadeloupe heeft een tropisch klimaat en aangename temperaturen. De temperaturen zijn mild, tussen 20 en 30 graden het hele jaar door. De winter is het beste seizoen om er heen te gaan (december tot mei). Het regenseizoen (juni tot december). Goed om te weten: de zon in West-Indië komt vroeg op (5.30 uur) en gaat rond 18.30 uur onder.

Gastronomie :

De creoolse keuken zal uw smaakpapillen versteld doen staan, liefhebbers van vis en schaaldieren kunnen hun hart ophalen. De kip wordt gegeten met kokossaus of kruiden en wordt langzaam boven een houtvuur gekookt. Rijst, rode bonen en bakbananen zullen op uw tafel staan.  U kunt ook maniok, taro of yam proberen. Als u een zoetekauw bent, raden wij u Blanc-manger kokos of geflambeerde banaan met rum aan. En om in schoonheid te eindigen, een klein glaasje rum of een ti-punch om alles goed te verteren.

Activiteiten om met het gezin te doen :

 • Pointe-à-Pitre: Het is een beetje een must voor elk respecterende reiziger. Het is bestempeld als “Stad van Kunst en Geschiedenis” voor zijn historisch verleden. Slenter door het centrum en slenter door de winkelstraten. Neem een minuut stilte  op de Place de la Victoire als eerbetoon aan de afschaffing van de slavernij
 • Markten: Sta bij zonsopgang op om één van de belangrijkste markten van Guadeloupe niet te missen. De warme sfeer geeft u de gelegenheid de  warme sfeer geeft u de gelegenheid de plaatselijke bevolking te leren kennen.
 • ACTe Memorial : het is het “Caribisch centrum van expressie en herinnering aan slavenhandel en slavernij”. Vanaf de haven is het onmogelijk om de sobere en futuristische architectuur van deze voormalige suikerfabriek niet op te merken. De permanente en tijdelijke tentoonstellingen informeren u over de historische periodes die de geschiedenis van het eiland hebben bepaald.
 • Cacaomuseum: Ontdek de knowhow van de boeren die, als goudsmeden, alle smaken uit de vers geplukte peulen halen. Van het laboratorium tot de sublieme botanische tuin van dit eco-museum komt u alles te weten over cacao. Op reservering kan het hele gezin zijn eigen chocoladereep maken tijdens een leuke en ludieke workshop.

Maritieme exploratie :

 • Duiken: Het Cousteau Reservaat is één van de mooiste duikplaatsen. Het staat bekend om de diversiteit van zijn koraalrif en de rijkdom van zijn biodiversiteit. Drie duikplaatsen voor beginners of ervaren duikers stellen u in staat de weelderige waterfauna en -flora van deze uitzonderlijke plek te ontdekken. Zwemmen te midden van vissen, schildpadden of naast dolfijnen, u zult niet klaarkomen met dromen !
 • Surfen : Guadeloupe is perfect gelegen om de golven te trotseren. Richting de spot van Sainte-Anne le Helleux waar vele surfscholen waaronder de Guadeloupe Surfing School uw kinderen vanaf 12 jaar kunnen opleiden.

Natuurlijke escapade :

 • Soufriere Vulkaan: Ontmoet elkaar in de buurt van het pittoreske dorpje Saint Claude op 5 km van het startpunt. Open tijdens de excursie uw ogen en kijk naar de wilde dieren overal om u heen. Bewonder de Guadeloupe specht, de roodgetinte zwarte vogel die het regenwoud van dit majestueuze nationale park bevolkt.
 • De weg van de Overtocht: De 17 km lange oversteek brengt u langs beide zijden van de Basse-Terre. Onderweg kunt u een verfrissende stop maken bij de Cascade aux écrevisses. Ga verder naar het Maison de la Forêt. Vergeet uw boterham niet om buiten te lunchen op een van de picknickplaatsen.
 • Het avonturenpark Le Tapeur: Het uitzicht vanaf de tokkelbanen is adembenemend. Vanaf de hangende loopbruggen, cabines en glijbanen kunnen ze met hun vingertoppen ananassen aanraken en de heerlijke geur van orchideeën opsnuiven.
 • De dierentuin van Guadeloupe: 4 hectare betoverend bos zal de oversteekroute in schoonheid afsluiten. Ontmoet buitengewone exotische dieren: leguanen, papegaaien met meerdere kleuren of jaguars!

Ons advies voor vertrek:

Uw kleinkinderen reizen met een up to date vaccinatieboekje. Er is geen verplichte vaccinatie, maar het vaccin tegen gele koorts wordt aangeraden. Voor bepaalde reizigers, alleen en op aanbeveling van de arts: een vaccin tegen hepatitis B, influenza of pneumokokken kan worden voorgeschreven. Vergeet niet om muggenspray en zonnebrandcrème (50 SPF+) mee te nemen.

 

Bron : LittleGuestCollection

Een paar foto's om u te laten dromen...

Previous
Next
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?