Happy-Oma-Opa.be

Hoe bouw je een zandkasteel

Vraag uw kleinkinderen of ze ooit teleurgesteld zijn geweest in een zandkasteel? Wil je het geheim kennen van het bouwen van sensationele zandstructuren? In dit artikel delen wij onze eenvoudige geheimen die u zullen helpen een indrukwekkend zandkasteel met uw kleinkinderen te bouwen. Het is een geweldige manier om een band te krijgen met je familie op het strand.

Wat je nodig hebt om een zandkasteel te maken:

  • Materiaal: papier en potlood voor het ontwerp van het kasteel, schepjes, emmertjes, keukengerei (rietjes, spatels…), versieringen, zand, water en fototoestel.
  • Voorbereidingstijd: ongeveer 30 minuten om het ontwerp te bespreken en het gereedschap te verzamelen.
  • Activiteitentijd: 1 tot 2 uur
  • Locatie: een strand of vergelijkbaar gebied met zand en water

1. Ontwerp je zandkasteel:
Om de best mogelijke structuur te maken, moet u uw familie er bij elke stap bij betrekken. Begin met een ontwerpsessie thuis voordat u naar het strand gaat. Teken samen een tekening of iedereen tekent zijn eigen versie en dan probeer je al jullie ideeën samen te voegen tot één reusachtig kasteel.

  1. Verzamel het juiste gereedschap:
    Voordat u naar het strand gaat, moet u het juiste gereedschap kiezen. Dit kan uw leven veel gemakkelijker maken als u eenmaal begint met het bouwen van uw zandkasteel.Het belangrijkste gereedschap is een lichtgewicht schep. Schoppen met een houten handvat zijn geweldig, omdat ze onder druk minder snel zullen barsten. Voor kleine handen moet u echter traditionele plastic schoppen overwegen. Bovendien hebt u ten minste twee emmers nodig: één om het water in te doen en één om het zand en het water in te mengen.

Voor de vorm en de details van je zandkasteel heb je een paar gereedschappen nodig. De meeste hiervan vindt u in uw keukenkastjes. Pak een plamuurmes, een troffel en soortgelijke snijgereedschappen in verschillende maten om je zandkasteel vorm te geven. Neem een plastic spatel en een zachte borstel om de randen van het zandkasteel glad te strijken. Neem daarnaast ook een paar plastic drinkrietjes. Hiermee kunt u ongewenst zand van uw ontwerp wegblazen zonder uw creatie te beschadigen.

  1. Bouw je zandkasteel:
    Als je eenmaal je ontwerp, gereedschap en decoraties hebt, is het tijd om je zandkasteel te bouwen. Idealiter bouw je je zandkasteel op een locatie die gemakkelijk toegang heeft tot water, maar ver genoeg weg is van een invasie van getijden.

Zodra u uw locatie hebt gekozen, bouwt u een grote, vlakke basis, zodat uw kasteel stabiel en veilig zal zijn. Een grote schop is handig voor deze stap.
Meng je zand met heel veel water voor een betere samenstelling. Giet het water in het zand, roer tot het volledig verzadigd is, laat het dan uitlekken en kneed het zand in de vorm die u wenst. Water is de sleutel tot succesvol zandkastelen bouwen. De meeste zandkastelexperts raden aan één deel water op één deel zand te gebruiken. Houd uw zand altijd nat en laat het uitlekken voordat u het samenperst en boetseert.
Als je je basis hebt, bouw je torens.
Tenslotte verbindt u de torens met muren, deuren en bogen.
Als je eenmaal je basisstructuur hebt, pak dan je snijgereedschap en begin met het snijden van de details van je kasteel.

Hier zijn enkele van de basisprincipes van zandboetseren:
Begin bovenaan, zodat vallend zand de bodem niet bederft.
Gebruik een borstel of een rietje om ongewenst zand weg te borstelen of te blazen.
Ga langzaam bij het snijden, want het is niet gemakkelijk om het zand te vervangen als u een fout maakt.

Source : Jeuxetcompagnie.fr

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?