5 doe-het-zelf-snackideeën voor uw kleinkinderen

Zelfgemaakte mueslirepen:

INGREDIËNTEN:

  • 2 eetlepels suiker
  • 100 gr boter
  • 70 gram dadels
  • 170 gr havermout
  • 85 gr gepofte rijst
  • 20 gr pompoenpitten
  • 70 gr rozijnen
  • 50 gr amandelen
  • 20 gr zonnebloempitten
  • 20 gr sesamzaadjes
  • 170 gr honing

BEREIDING:

1.Voeg eerst de havermout, gepofte rijst en de rest van de droge ingrediënten toe in een kom.

2.Snijd vervolgens de dadels in kleine stukjes en voeg ze toe aan het mengsel.

3.Meng in de pan de boter, suiker en honing en verwarm op laag vuur tot een zijdezacht mengsel is verkregen.

4.Giet de siroop in de kom en mix tot alles goed gemengd is.

5.Verdeel het mengsel over de bakplaat (eerder bedekt met bakpapier). Verspreid het mooi egaal.

6.Zet de schaal in de oven (op 180 C°) en wacht 10/15 min. Haal uit de oven en (voor)snij meteen reepjes zodra de muesli uit de oven komt.

7.Laat 8 uur rusten ​​(indien mogelijk op een koele plaats: bij het raam als de temperaturen laag zijn of in de koelkast …)

Bron: www.leblogdartlex.com

Gezonde cookies:

INGREDIËNTEN:

  • 1/2 eetlepel honing
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 grote eieren
  • 3/4 theelepel vanille-extract
  • 1/2 kopje appelmoes
  • 1/2 kopje haver
  • 1/4 kopje tarwekiemen
  • 3/4 kopje gedroogde veenbessen
  • 1/4 kopje gedroogde abrikozen
  • 3/4 theelepel kaneel
  • 1/8 theelepel kruidnagel
  • 1/8 theelepel gember
  • 1/8 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
  • 36 chocoladeschilfers

BEREIDING:

1.Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

2.Meng in een grote kom honing en gesmolten kokosolie en klop ze samen.

3.Voeg de eieren een voor een toe en klop tot ze goed los zijn.

4.Roer de vanille en appelmoes erbij.

5.Voeg tegelijkertijd haver, tarwekiemen, gedroogde veenbessen, pecannoten, abrikozen, kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat en zout toe.

6.Roer de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten tot ze gelijkmatig zijn vermengd. Dek de kom af en bewaar 1 uur en 30 minuten in de koelkast.

7.Verwarm de oven voor op 180 ° C.

8.Giet 3 eetlepels van het mengsel in uw handpalm en rol tot een grote bal.

9.Druk het koekje op de bakplaat en maak het koekje met je handpalm 1/4 inch plat (koekjes verspreiden zich helemaal niet tijdens het bakken); herhaal met al het koekjesdeeg.

10.Bak 18 minuten. Druk 3 chocoladeschilfers bovenop elk koekje als het uit de oven komt. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat voordat u ze serveert.

Bron: bakerbynature.com

Gepofte rijstwafels :

INGREDIËNTEN:

  • 150 g gepofte rijst
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • 5 eetlepels agavesiroop
  • 3 eetlepels honing
  • Geraspte kokosnoot
  • Veenbessen

BEREIDING:

1.Meng olie, melk, honing en agavesiroop in een pan. Kook op laag vuur tot u een siroop krijgt.

2.Haal van het vuur en meng met de andere ingrediënten.

3.Vorm de pasteitjes met behulp van uitsteekvormpjes.

4.Leg ze op een bakplaat en bak ze 15 minuten op 180 ° C.

 

Bron: www.bonjourdarling.com

 

 

Zandkoeken met confituur:

INGREDIËNTEN:

  • 250 g bloem
  • 60 g gemalen amandelen
  • 140 g boter in blokjes
  • 140 g poedersuiker
  • 65 g eieren

BEREIDING:

1.Doe in een grote kom de bloem met de gemalen amandelen, de boter en de poedersuiker. Bewerk de producten met uw vingertoppen om een ​​zanderige textuur te verkrijgen. Voeg vervolgens het ei toe en giet alles op het werkblad om het zandkoekdeeg samen te smelten. Vorm een ​​bal en maak deze plaat. Bedek met bewaarfolie en zet 30 minuten in de koelkast.

2.Verwarm de oven voor op 160 ° C.

3.Op een met bloem bestoven werkblad of tussen twee vellen bakpapier het deeg met een deegroller gelijkmatig uitrollen tot een dikte van 2 mm. Knip cirkels uit met een koekjesvorm (vorm een ​​bal opnieuw en rol deze weer uit met de restjes). Neem op de helft van de deegringen het midden om een ​​venster op de zandkoek te vormen.

4.Leg de rondjes op 2 bakplaten en zet ze 10 tot 12 minuten in de oven, de zandkoek mag nauwelijks goudbruin zijn. Laten afkoelen.

5.Draai de volle zandkoek om een ​​lepel jam op de platte kant te leggen, plaats de zandkoek met een gaatje er bovenop. Bestrooi met poedersuiker.

U kunt het plezier variëren door de confituur af te wisselen. Deze zandkoekjes kunnen worden bewaard in een ijzeren koekendoosje en op een vrij koele plaats.

Bron: www.lapopottedemanue.com

Confituur bakjes:

Voordat u begint, volgen hier enkele tips die u kunnen helpen:

* Neem de tijd om het fruit en de suiker te macereren voordat u het kookt. Het klinkt misschien onnodig, maar geloof me, het maakt een verschil!

*Laat het niet te gaar worden: we hebben de neiging om te stoppen met koken als de jam gaar en op gelei lijkt, maar het moet worden gestopt voordat het gaar lijkt. Om de gaarheid te controleren, giet je een beetje jam op een bord en wacht je even. Als de consistentie een beetje geleiachtig, is het klaar!

*Om dit specifieke recept een gelei-look te geven, meng je de jam zodra deze gaar is en voeg je een vel zachte en uitgewrongen gelatine toe.

INGREDIËNTEN:

Voor de trays:

  • 50 g bloem
  • 50 g suiker
  • 2 eieren

Voor de jam:

  • 500 g pruimen
  • 500 g suiker voor een iets pittiger recept, je kunt maar 250 g suiker gebruiken

BEREIDING:

1.Bereid de confituur voor: was de pruimen, snijd ze in 4 en ontpit ze. Doe ze in een pan met de suiker en de citroen, roer en laat minimaal een uur staan, tot de suiker is gesmolten. Kook gedurende 15 minuten op hoog vuur en vervolgens nog eens 15 minuten op middelhoog vuur. Schuim indien nodig en giet het in gesteriliseerde potten (als u het wilt bewaren)

2.Bereid de bakplaten voor: klop de eiwitten los met een snuifje zout. Klop de eidooiers en suiker tot het mengsel wit wordt en voeg dan de bloem toe. Mengen. Wentel hierin voorzichtig de eiwitten van onder naar boven erdoor om ze niet te laten inzakken.

3.Verwarm de oven voor op 180 ° C. Beboter de vormpjes: als u geen siliconenvormpjes gebruikt, raad ik u aan om uw vormpjes te beboteren, ze te bedekken met bakpapier (zodat het papier goed plakt moet het eerst worden beboterd) en daarna het papier opnieuw bestrijken. U weet dan zeker dat het biscuitgebak niet aan uw vormpjes blijft plakken!) Vul elke bakvorm met het deeg zonder driekwart van de vorm te overschrijden, want het deeg zal een beetje zwellen tijdens het koken en bak dan 10 tot 15 minuten tot dat het koekje amper gekleurd is.

4.Zodra de bakplaten uit de oven komen, vormt u met een vork een holte in het midden van elk koekje en probeert u zo regelmatig mogelijk te zijn.

5.Giet de confituur in de holte.

 

Bron: www.royalchill.com

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?