Happy-Oma-Opa.be

Maak uw eigen speeltuin voor uw kleinkinderen in uw tuin

Het is sinds zondag zonnig en de mooie lentedagen komen er nog aan! Het is daarom tijd om de tuin, als het nog niet gedaan is, aan te passen aan de vrolijke zomerstemming. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen, het is dus een goede reden om een ​​speelplek te creëren met wat uw thuis in uw tuin hebt staan!

De aanwezigheid van een kinderspeeltuin in de tuin is niet langer een modegril voor ietwat extravagante gezinnen. Het is nu een effectieve manier voor ouders om gewoon te genieten van een paar momenten van rust en ontspanning met hun leeftijdsgenoten. En u hoeft de auto niet te verkopen of een hypotheek op het huis te geven om die extra te betalen.

Dus vergeet de dure en omslachtige kant-en-klare constructies en maak uw eigen leuke ruimte vol fantasie! De waarheid is dat kleintjes plezier kunnen hebben zonder noodzakelijkerwijs een doolhof van huizen, glijbanen, schommels, klimmuren enz. We moeten hun nieuwsgierigheid wekken en hun competitieve geest aan het werk krijgen, en de deal is halverwege!

In dit opzicht raden we uw niet aan om een ​​kinderspeeltuin te creëren zoals alle andere … Integendeel, improviseer een sportveld zoals een hindernisbaan en het is 100% gegarandeerd dat de kinderen er onmiddellijk dol op zullen zijn! Op een gegeven moment zul u merken dat zelfs u zogenaamd volwassen vrienden in de verleiding zullen komen om zichzelf te testen. Het idee verleidt u,  maar u weet niet waar u moet beginnen en wat u precies moet doen om het te laten gebeuren? Geen probleem, Wij komt te hulp!

Speeltuin in hindernisbaanstijl - Absoluut briljant idee!

Opgemerkt moet worden dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw klein kinderen … in ieder geval niet meer dan u gewoonlijk doet. Als we zeggen “een speeltuin in de stijl van een hindernisbaan”, bedoelen we niet een reeks uitdagingen die rechtstreeks uit het Ninja Warroir-spel komen. Er zijn veilige bewijzen die geschikt zijn voor alle leeftijden en u zult overtuigd worden door de onderstaande afbeeldingen te bekijken.

Kleuters kunnen bijvoorbeeld kruipen zoals ze tot voor kort deden. Maar deze keer is het doel om als een soldaat te kruipen, onder verschillende overhangende obstakels door. Enige voorwaarde: vergeet niet het prikkeldraad te vervangen door rode wollen draden, stoffen linten, veelkleurige poolnoedels of iets dergelijks. Om het voor de kinderen nog interessanter te maken, kun je suggereren dat de wollen draden en rode linten lasers zijn die ze niet mogen raken als ze eronder kruipen.

De drijvende noedels worden dus massieve balken, de hoepels die op de grond worden geplaatst, veranderen in bodemloze gaten enz. Het gaat erom hun verbeeldingskracht te stimuleren en hun aangeboren sportieve temperament te stimuleren.

In feite is de hele militaire training rijk aan zulke competities dat ouders zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan de behoeften van het huidige idee. Rennen, met of zonder extra obstakels, klimtouwen, muren en netten, en springen in al zijn variaties zijn slechts enkele van de oefeningen die u kunt gebruiken als startpunt voor uw unieke uitdagingen.

Hierdoor heeft u uw eigen kinderspeeltuin volgens de regels van een echte hindernisbaan! Bovendien heeft u alleen vrij alledaagse voorwerpen nodig om het vermakelijke terrein te bereiken. 

Als algemene regel heeft u nodig: een paar stoelen die worden gebruikt als ondersteuning voor de bovengenoemde noodle-drijvers, plastic emmers als kegels voor de “zigzag” -loop, een hoepel en een touw voor de springgerelateerde disciplines (belvoet of andere), een oefenmat voor de voor- en achterrollen, jutezakken voor de beroemde gelijknamige race. Andere dergelijke objecten kunnen ook nuttig zijn bij het opzetten

Dan kunnen peuters ook op een balk lopen zoals atleten in artistieke gymnastiek doen. Om veiligheidsredenen moet het natuurlijk breed genoeg zijn, direct op het gazon of op een minimale hoogte vanaf de grond en vrij van zichtbare oneffenheden in het oppervlak. Olympische sporten en disciplines zijn dan ook heel inspirerend bij de uitvinding van onze kinderspeeltuin.

Dingen in een krat of in een hoepel gooien is een andere activiteit die u in de ontberingsroute moet opnemen. Net als bij dit spel kunt u ook een bowlingbaan voor kinderen en andere soortgelijke buitenactiviteiten organiseren. In feite kan het op deze manier gemaakte hinkelen ook deel uitmaken van een kinderspeeltuin, zoals een hindernisbaan.

Bron : Deavita

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?