Speciale Verbogen paasCake

8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN.

Kooktijd: 90 MIN.

 

INGREDIËNTEN:

 

VOOR HET CHOCOLADEDEEL:

  • 200 G PURE CHOCOLADE
  • 125 G HALF ZOUTBOTER
  • 125 G SUIKER
  • 75 G BLOEM
  • 3 EIEREN

 

VOOR HET VANILLE DEEL:

  • 110 G BOTER
  • 150 G SUIKER
  • 2 EIEREN
  • 170 G BLOEM
  • 1/2 theelepel chemische gist
  • 100 G VOLLE MELK
  • 1/2 theelepel vanillepoeder

 

VOORBEREIDING:

  1. Bereid het chocoladegedeelte voor: verwarm de oven op 130 ° C.

 

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de boter en suiker tot een schuimig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, en meng goed tussen elk ei . Voeg de bloem toe en dan de chocolade. Giet het deeg in een cakevorm en laat 50 minuten koken.

 

  1. Laat de cake volledig afkoelen en snijd dikke plakken (ongeveer 2 cm). Snijd de konijnenvormpjes uit deze plakjes met een koekjesvormpje, leg ze op de bodem van een cakevorm en draai ze goed vast.

 

  1. Bereid het vanille gedeelte voor: verwarm de oven voor op 180 ° C.

 

  1. Meng de bloem en het bakpoeder. Klop de boter, suiker en vanillepoeder erdoor tot het mengsel wit wordt en licht schuimig is. Voeg dan een voor een de eieren toe. Voeg de helft van de bloem toe, meng, voeg de helft van de melk toe, meng. Voeg de rest van de bloem toe en daarna de rest van de melk.

 

  1. Giet het deeg in de cakevorm, zorg ervoor dat de chocoladevormen bedekt zijn, en bak dan ongeveer 40 minuten. Uit de vorm halen en vervolgens volledig laten afkoelen op een rooster voordat u het serveert en de binnenkant bewondert!

 

Bron : chocolatetcaetera.fr

 

 

 

 

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?