Paaseieren gevuld met chocolademousse

6 PERSONEN

Bereidingstijd: 30 MIN.

Kooktijd: 10 MIN.

Koeltijd 2 uur

 

INGREDIËNTEN:

  • 25 g pure chocolade voor gebak
  • 6 eieren
  • 15cl vloeibare room
  • 80 g poedersuiker
  • 1 snufje zout

 

VOORBEREIDING:

  1. Scheid het eiwit van de dooiers door de schelpen heel voorzichtig tot driekwart van hun hoogte te breken, om de lege schelpen op te vangen en de chocolademousse te schenken. Spoel ze grondig af en laat ze uitlekken op absorberend papier. Bewaar het wit in de koelkast.

 

  1. Smelt 50 g chocolade met 1 eetlepel water en meng tot een gladde crème. Doop de randen van de schelpen in de room en doe ze in eierdopjes. Laat de chocolade hard worden.

 

  1. Breek de rest van de chocolade in stukjes. Laat aubain-marie smelten, af en toe roeren. Giet de gesmolten chocolade in een kom en roer de eidooiers erdoor.

 

  1. Klop de vloeibare room op en bestrooi deze met poedersuiker als deze begint te rijzen. Spatel de slagroom voorzichtig door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg ze heel voorzichtig toe aan de bereiding.

 

  1. Verdeel de mousse over de eierschalen. Bewaar minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer de chocolade-eieren met gekonfijte sinaasappelschilstokjes.

 

Bron : Gourmand.fr

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?