Happy-Oma-Opa.be

Papierrol Konijnen

Deze konijntjes op rol zijn heel gemakkelijk te maken! Je kunt ze maken met rollen van toiletpapier of je kunt ze zelf maken met gekleurd papier. Daar heb je het, zo’n leuk paasknutselen idee en een super schattig lenteknutseltje om samen met de kinderen te maken!

Geschreven door : OneLittleProject.com

U heeft nodig :

  • Hard papier of een gekleurd toilet papierrol
  • Scrappapier met stippen
  • Witte pompon of katoenen balletjes
  • 1 paar oogjes
  • Een Zwarte pen
  • Onzichtbare plakband
  • Een Schaar

Instructies:

U moet 4 stukken effen papier uitknippen: 1 rechthoek van ongeveer 15 cm breed x 4,5 cm hoog 1 cirkel van ongeveer 5 cm doorsnee. 

 

Vervolgens moet je 3 vormen uit het gestippelde kladboekpapier knippen: 2 oorvormen, ongeveer 7,5 cm lang – 1 neus, ongeveer 5/8 inch in diameter

 

Vervolgens moet u 3 vormen uit het scrappapier met stippen knippen: 2 oorvormen, ongeveer 7,5 cm lang , 1 neus, ongeveer 5/8 ” in diameter

Bepaal waar de neus naar toe gaat (ongeveer in het midden van de grotere cirkel) en teken vervolgens een kleine mond met een zwarte gelpen. Voeg vervolgens drie lijnen toe langs de platte rand van de pootstukken. Laat de inkt een paar minuten drogen voordat u deze aanraakt. Als je het meteen aanraakt, veegt het heel gemakkelijk uit

Zoek de rechtste en dunste stukjes raffia en snijd elk 6 reepjes van 10 cm lang. Als je geen magere stukjes hebt, snijd ze dan in de lengte, voeg een klein wig toe aan het uiteinde en scheur ze in dunne reepjes.

Zet de raffia-snorharen op een rij. Knip een klein stukje ducttape af en wikkel het om het midden van de snorharen om ze bij elkaar te houden. Gebruik ducttape om de raffia aan de achterkant van de bolletjesneus te bevestigen en vervolgens aan het midden van de grote cirkel.

Bind vervolgens de wiebelogen vast, opnieuw met ducttape.
Rol de rechthoek van papier in de vorm van een buis. Je wilt dat het ongeveer even groot is als een rol toiletpapier. Zorg ervoor dat u ducttape toevoegt aan zowel de binnenrand van de papierrol als de buitenrand van de papierrol, zodat deze goed blijft plakken

Voeg een lange strook knutselband rechtstreeks aan de achterkant van het midden van het gezicht toe en druk deze vervolgens op de onderkant van de papierrol.

Voeg vervolgens ongeveer een 1/2 ″ strook afplakband toe aan de bovenkant, in het midden van de papierrol en druk op de witte pom pom.

Hier is de papierrol konijn is klaar!

 

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?