Happy-Oma-Opa.be

Advies tegen hittegolven

Grandfather uses a garden hose to spray water on his grandkids during a big water fight in a back yard. It is summer and the sun shines.

Het is ontzettend warm en dit betekent dat zweetsnorren en oververhitting op de loer liggen. Deze 14 supertips zorgen ervoor dat je het hoofd koel houdt als de mussen van het dak vallen. 

1. Drink, drink en drink

We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen, zorg ervoor dat je genoeg vocht hebt. het is belangrijk om bij hoge temperatuur voldoende te drinken om uitdroging te voorkomen. Hier kun je lezen hoeveel genoeg is.

2. Eet vocht

Of eet groenten- en fruitsoorten die veel vocht bevatten, zoals komkommer en watermeloen. 

3. Vries fruit in

Snel je drankjes lekker koud? Vries dan verschillende soorten fruit in, zoals witte druiven, frambozen, blauwe bessen en aardbeien. Die gebruik je als ijsklontje. Resultaat? Je hebt supersnel een koud drankje in je hand én het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

4. Wees zuinig met alcohol 

Aangeraden wordt om alcohol te vermijden of daar matig mee te zijn, hoe erg al die zomerse drankjes ook naar je lonken. 

5. Sport ’s ochtends

Sporten? Doe het vroeg in de ochtend als het buiten nog lekker koel is. 

6. Maak je eigen airco

Geen airco in huis? Gebruik een ventilator. Een brok ijs of flessen gevuld met ijs voor het apparaat zou een koelere luchtstroom geven. 

7. Siësta

Een beter excuus krijg je niet: houd op het heetst van de dag, zo tussen twaalf en drie uur, lekker een siësta (net zoals in zuidelijke landen). Voor wat extra verkoeling plaats je onder je kussen een koelelement. Trusten!

8. Waterspray

Lekker om af en toe te sprayen op je gezicht, half of polsen: verschillende merken hebben waterspray die een verkoelende nevel verspreidt, met of zonder verzorgende werking. Geen spray in huis? Dan gebruik je toch gewoon de plantenspuit?!

9. Zet elektrische apparaten uit


Veel elektrische apparaten zoals de computer zorgen voor warmte. Schakel ze uit wanneer u ze niet gebruikt en u leest onze site niet

10. Draag een hoed

Zorg voor schaduw en draag een hoed of pet. Gelukkig zijn ze er in vele soorten en maten en zijn ze weer helemaal hip. Advies is des te belangrijker voor kleine kinderen

11. Eerste hulp bij hitte

Zorg dat je lekker koel blijft: schakel de hulp in van ijsblokjes en wrijf ze over je polsen, leg een nat washandje op je voorhoofd of natte theedoek in je nek. 

12. Ga goed voorbereid op pad

Ga je uit met je kleinkinderen? Hoe dan ook, neem een ​​bidon, hoofddeksel en zonnebrandcrème mee.

13. Lauw douchen

Oef, heb wat verkoeling nodig, maar geen zwembad in de tuin? Neem een ​​lauwe (niet koude) douche. Nog een idee: spuit je kleinkinderen met een waterstraal. Het is grappig en goed voor ze!

14. Bied hulp

Sommige groepen lopen extra risico bij een hittegolf, zoals je oude buurvrouw. Check daarom in de straat of je wellicht ergens iemand een ijsje kan brengen of iets anders kan betekenen.

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?