Brussel zit vol met boeiende activiteiten, we hebben een kort overzicht gemaakt van leuke musea. Deze musea zijn ontworpen om de kleintjes te behagen, maar niet alleen. Hier vindt u onze selectie van kindermusea in Brussel.

SMURF IN DE WERELD VAN HET STRIPVERHAAL OP HET MOOF…

1300m² en meer dan 1000 beeldjes en veel originele borden. Beleef het stripverhaal op een andere manier! Het Moof (Museum van originele beeldjes) dompelt u onder in de derde dimensie van de negende kunst door middel van een unieke collectie van verzamelbare beeldjes. Het museum is speels en creatief en zal jong en oud, amateurs of stripkenners, van de bekendste tot de meest vertrouwelijke, in vervoering brengen. De speciale ruimtes voor manga, Amerikaanse strips en Vlaamse strips vervolledigen het meer klassieke beeld van Franstalige en Franstalige Belgische scholen.

“IK HOOR EN VERGEET HET. IK ZIE EN IK HERINNER HET ME. IK DOE EN IK BEGRIJP” IS HET MOTTO VAN HET KINDERMUSEUM IN BRUSSEL

Deze Chinese spreuk is overgenomen door dit atypische museum. In deze ruimte, geen video’s, geen computers,…. Maar houten spelletjes en originele sets. Deze plek is zo ingericht dat u met uw kleinkinderen verschillende activiteiten kunt doen, en hen kunt begeleiden in hun leerproces. Veel workshops worden aangeboden om hun overvolle nieuwsgierigheid te wekken. Door met hun 5 zintuigen te spelen, verdiepen kinderen hun begrip van de wereld. Ons advies, ga snel!

HET NATUURWETENSCHAPPELIJK MUSEUM, OP ZOEK NAAR DINOSAURUSSEN

Het Natuurwetenschappelijk Museum, een plek van dromen en mysteries voor uw aankomende avonturiers. Houdt uw kleinzoon van dinosaurs? Dit is de perfecte plek voor hem. Verdwaal samen in de grootste galerij van Dinosaurussen van Europa. Houdt uw kleine prinsesje van edelstenen ? De kristallen kamer zal jullie allemaal samen laten reizen.Tot 1 september is er een tentoonstelling om alles te leren over “Teddybeer” en zijn vader beer.

Moe van schermen ? Ontdek samen het speelgoedmuseum

Met een collectie speelgoed uit 1850 biedt dit museum een gegarandeerde terugkeer naar de kindertijd. Vergeet uw smartphones en rijd op een hobbelpaard in een epos waarin speelgoedmilitairen en poppen je reisgenoten zullen zijn. Veel speelgoed is hier uitzonderlijk zeldzaam, zoals de ooievaars van de Duitse fabrikant Christian Hacker, een van de 100 schatten van de Brusselse musea.

Het museum van fantastische kunst, een museum voor kinderen (jong en oud)

Brussel is fantastisch! Dit museum, één van de meest atypisch museum van Brussel, het presenteert stukken uit verschillende generaties, die allemaal iets gemeen hebben met fantasie, het vreemde of surrealisme. Zijn collectie combineert vele technieken en nodigt u uit om de verbeelding en het reizen te verkennen. Het is als een rariteitenkabinet dat het museum de bezoekers een grillige en unieke wandeling biedt. Overgegaan naar de molen van het derde millennium, Bosch, Breughel, Delvaux, Magritte, Hergé of Rops zouden deze fantasmagorische plek in het hart van Brussel waarschijnlijk niet ontkennen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading