Het is een mooi begin van het nieuwe jaar. Ondanks een ietswat sombere sfeer, hebben we besloten om de goede tijden van 2018 niet te vergeten. Hier is een bloemlezing van de verschillende gebeurtenissen die het afgelopen jaar zo mooi hebben gemaakt.

De toenadering tussen de twee Korea’s

Het is historisch, tijdens de Olympische Winterspelen hebben we de eerste tekenen ervan kunnen zien. Sinds de Koreaanse oorlog hadden we geen uitwisselingen meer gezien tussen deze twee vijandelijke broers. Op 27 april 2018 vond een uitzonderlijke top plaats, waarbij Kim Jong Un zich ertoe verbond om te werken aan denuclearisatie. Een belofte van vrede tussen de twee landen. Hoe kunnen we niet blij zijn dat de nucleaire dreiging afneemt, zodat we geloven in een betere toekomst voor toekomstige generaties?

De Rode Duivels nemen 3e plaats in Rusland in

Hoewel deze 3de plaats een voorproefje van onvoltooid laat, is het nog steeds een historische doorbraak voor de Belgische sport. Naast het voetbal heeft België een grote glans dankzij het niveau van zijn spel, zijn sportiviteit en zijn supporters. Het was de eerste keer in zijn geschiedenis dat België zo’n hoog niveau had bereikt in de competitie. In deze periode beleefde het land een buitengewone volksverering en eenheid, die prettig was om te zien. Het hoogtepunt van deze communicatieve vreugde was deze prachtige viering op de Grote Markt in Brussel.

De jeugd op straat voor een betere wereld

Zondag 2 december, was een historische dag in ons land. Het was inderdaad de demonstratie ten gunste van het milieu. Meer dan 75.000 Belgen trotseerden de kou om hun stem te laten horen. Deze mobilisatie volgt een beweging van jonge Belgen die zich ook betrokken voelen bij de strijd voor een betere wereld. Of we het nu eens zijn of niet, het verwarmt ons hart om de jongere generaties die betrokken zijn bij het maatschappelijk leven te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading